Συνέδρια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΕΚΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 31/5 – 2/6

Program_Alexpoli_03b

Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,

Η 6η εκδήλωση Αιματολογίας στην ακριτική μας πόλη μεγάλωσε και έγινε φέτος συνέδριο.

Θα έχουμε και πάλι άφθονο χώρο για επιστημονικά νιάτα καθοδηγούμενα από έμπειρους σχολιαστές.

Την έναρξη θα την κάνουν την Παρασκευή πρωί οι φοιτητές μας, που κάθε φορά μας εντυπωσιάζουν με την αρτιότητα και ωριμότητα των παρουσιάσεών τους.

Την ίδια μέρα το απόγευμα θα έχουμε την τύχη να ακούσουμε τον Amer Zeidan (Yale University), ανερχόμενο αστέρα της  διεθνούς Αιματολογίας, να μας ενημερώνει για τα νεότερα  δεδομένα στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα.

Το βήμα θα περάσει όμως και στους ασθενείς, άλλωστε αυτοί είναι το επίκεντρο όλων των ιατρικών δραστηριοτήτων. Την εναρκτήρια ομιλία το βράδυ  της Παρασκευής θα τη δώσει ο ανιδιοτελής και  υπερδραστήριος φίλος και συμμαθητής Γιώργος Καπετανάκης, προέδρος της ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου), που θα μας αναλύσει τις νέες στρατηγικές αντιμετώπισης του μείζονος θέματος υγείας στο δυτικό κόσμο, του καρκίνου, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το απόγευμα του Σαββάτου είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να έχουμε κοντά μας «βαριά» ονόματα του παγκόσμιου χώρου που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στις μυελικές κακοήθειες από την κορυφαία ελληνίδα βιολόγο  Έλλη Παπαεμμανουήλ (Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY),  τον χαρισματικό  πρόεδρο της πανευρωπαικής ομάδας ΜΔΣ Luca Malcovati (University of Pavia), τον σοφό της Αιματολογίας Moshe Mittelman (Tel Aviv Sourasky Medical Center) και τον «δικό μας» Παναγιώτη Μπαλιάκα (Uppsala University) που από τη Ροδόπη έφτασε να πρωτοπορεί παγκοσμίως στις οικογενείς κακοήθειες.

Τέλος το πρωί της Κυριακής το βήμα θα περάσει στις νοσηλεύτριες, το κρίσιμο αυτό κομμάτι των θεμελίων του συστήματος υγείας και θα ακολουθήσει εξαιρετικά ενδιαφερουσα αλλά και χρήσιμη  για όλους τους μη Αιματολόγους συναδέλφους συνδερία από καταξιωμένους επιστήμονες της πόλης μας σχετικά με τη σύνδεση της Αιματολογίας με άλλες ειδικότητες.

Σας περιμένουμε όλους για ένα απολαυστικό επιστημονικό τριήμερο!

Με τιμή,

Ιωάννης Κοτσιανίδης

Καθηγητής Αιματολογίας Δ.Π.Θ.

Δ/ντης Αιματολογικής κλινικής Π.Γ.Ν.Α.

Ioannis Kotsianidis MD,PhD
Professor of Hematology

Democritus University of Thrace
Head of the Hematology department

University Hospital of Alexandroupolis

Alexandroupolis, Greece
tel:+302551030320, fax:+302551030439